Nieuwelaan na 2 jaar werken plechtig ingehuldigd

Geschreven door op Oktober 2, 2018

Herinrichtingswerken kostten 6,6 miljoen euro

In Brussegem is plechtig het lintje doorgeknipt van de Nieuwelaan, de belangrijke verbindingsweg met buurgemeente Meise. De herinrichting kostte 6,6 miljoen euro.

De werkzaamheden aan de Nieuwelaan namen 2 jaar in beslag. “We hadden problemen met de ondergrond die op sommige plaatsen te drassig was”, zegt schepen Maarten Mast, bevoegd voor deelgemeente Brussegem. “De oude, versleten betonplaten werden opgebroken en vervangen door nieuwe exemplaren in gewapend beton. Er werden ook 7 wegversmallingen aangebracht. Vier van die versmallingen liggen op grondgebied Merchtem, de andere drie in het verlengde ervan in Meise.”

Het was schepen Paul Van Den Eynde, bevoegd voor Openbare Werken, die het lintje kwam doorknippen. “Paul heeft dit project op de voet gevolgd, elke dag stond hij hier”, luidt het. “Hij was gedurende 18 jaar schepen in Merchtem. En hij heeft zijn werk altijd heel goed gedaan.”

Mast bedankte ook alle omwonenden voor hun geduld. “Enkele straten hebben zwaar te lijden gehad onder de werken. Vooral de handelaars zagen hun omzet dalen. Gelukkig is alles nu voorbij. Voortaan kunnen onze kinderen weer veilig fietsen.”

Getagged als

Familieradio Enjoy FM

Familieradio Enjoy FM

Current track
TITLE
ARTIST