Oude garde van Open Vld neemt in 2020 afscheid.

Geschreven door op November 23, 2018

 

Liberalen en N-VA stellen verdeling bestuursmandaten voor

Wim De Smet

De Opwijkse bestuursploeg van N-VA en Open VLD heeft vanavond de verdeling van de bevoegdheden binnen het schepencollege bekendgemaakt. Zetelend burgemeester Albert Beerens (Open Vld) blijft nog twee jaar burgemeester en wordt nadien opgevolgd door Inez De Coninck (N-VA).

Open Vld en N-VA kwamen na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober overeen om hun huidige coalitie ook de komende zes jaar te behouden. Maar Open Vld, dat een zetel minder behaalde dan N-VA, moet wel de burgemeesterssjerp afgeven in 2020. Parlementslid Inez De Coninck zal dan het burgemeesterschap overnemen van Albert Beerens.

Tot 2020 krijgt Open Vld ook nog één schepen. Dat wordt Joske Vermeir die onder meer verantwoordelijk wordt voor onderwijs, jeugd- en speelpleinwerking en buitenschoolse opvang. N-VA vaardigt met Johan Deleu, Jan Couck en nieuwkomer Wouter Van Driessche drie schepenen af. Deleu wordt bevoegd voor sport, mobiliteit, Vlaams beleid en openbare werken. Couck krijgt cultuur, kunstonderwijs, patrimonium en toerisme in de portefeuille. Wouter Van Driessche wordt dan weer voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst en krijgt daarnaast ook de bevoegdheden welzijnsbeleid, land- en tuinbouw en middenstand.

Nieuwe lichting

Na twee jaar neemt de ‘oude garde’ van Open Vld afscheid van het college. Albert Beerens wordt dan gewoon raadslid, net als Joske Vermeir. “Ik zal dan 70 jaar zijn en dat is een goed moment om het wat rustiger aan te doen”, meldt Beerens. “Ik zal ook geen schepen meer zijn. Dat zou te veel wringen na mijn jaren als burgemeester. Ik heb ook geen zin om de schoonmoeder van het schepencollege te worden.”

Open Vld schuift vanaf dan de nieuwe lichting naar voren. Advocate Evelien Beeckman wordt vanaf 2020 eerste schepen, bevoegd voor onderwijs, buitenschoolse kinderopvang en jeugd- en speelpleinwerking. William Engels wordt verantwoordelijk voor openbare werken, verkeer en mobiliteit en begraafplaatsen. Open Vld krijgt vanaf dan ook een derde schepenmandaat dat verdeeld wordt over Roland Mortier en Els Van Gucht (elk twee jaar).

Dat extra schepenmandaat voor Open VLD gaat ten koste van de schepenzetel van Wouter Van Driessche (N-VA). Hij wordt dan vier jaar voorzitter van de gemeenteraad.

Bron : https://www.hln.be/regio/opwijk/oude-garde-van-open-vld-neemt-in-2020-afscheid~a445cb59/?fbclid=IwAR10iaoK17XD8NePDoVhzZ6ffKL6r_1IZ9319cqrgQTkMGnQjIN94oG1UUQ


Familieradio Enjoy FM

Familieradio Enjoy FM

Current track
TITLE
ARTIST