Welkom in de boerderij van de toekomst

Geschreven door op November 7, 2018

 

Robots melken en voederen de dieren in Koeweidehof

  • Koeien met stappentellers, gevoederd en gemolken door robots, terwijl uit hun mest elektriciteit gewonnen wordt: welkom in de boerderij van de toekomst. Die vind je overigens gewoon in Merchtem, bij Bart Van der Straeten (37) en Marijke D’Hertefelt.

    Terwijl dinsdagochtend in het Vlaams parlement een eerste symposium rond duurzame zuivel georganiseerd werd, konden bezoekers meteen ook kennismaken met een echte ‘boerderij van de toekomst’. Die wordt gerund door Bart Van der Straeten en zijn echtgenote Marijke D’Hertefelt in de Koeweidestraat. Daar houden ze 130 melkkoeien en bewerken ze nog eens 160 hectare land. Concreet telen ze aardappelen, uien, granen, suikerbieten en voedergewassen.

    Veel werk, maar een groot deel wordt er door robots uitgevoerd. Een riek of mestvork? Die hebben Bart en Marijke nog maar zelden nodig. “Toen we zes jaar geleden met melkvee begonnen, wilden we dat op een duurzame manier doen”, vertelt Bart. “Die duurzaamheid is er zowel voor onze dieren, voor het bedrijf als voor onszelf.”

 

Bron : https://www.hln.be

Getagged als

Familieradio Enjoy FM

Familieradio Enjoy FM

Current track
TITLE
ARTIST