Wandeling: een vissersdorp op kindermaat…

Bezoekerscentrum Boekhoute [9961 Boekhoute]

Event info
Tijdstip: 10:00
Locatie: Bezoekerscentrum Boekhoute
Adres: Boekhoutedorp 3 9961 Boekhoute
Telefoon: 092187896
Details

 

Een vissersdorp op kindermaat…. Garry garnaal is vanaf nu te zien op het scherm. Niet in de filmzaal of op de buis, maar wel op het kleine schermpje van een handpc-GPS. Daarop neemt deze swingende garnaal met sterallures kinderen en volwassenen op sleeptouw. Samen met de Boekhoutse garnaalvisser Peetje Gîrnaert loopt hij voorop (7 km) die langs grenzen, dijken en restanten van oude havens voert.
De wandeling is zowel beschikbaar voor individuele bezoekers als voor groepen.Individuele bezoekers maken gebruik van de toepassingen van de touch-hand-gps computer. Op zijn kleine schermpje komen Peetje Gîrnaert en Garry Garnaal tot leven. Zijn loodsen je doorheen de prachtige Boekhoutse polder- en havenlandschappen. Langs de route zijn er diverse leuke en educatieve doeopdrachten.

Groepen kunnen op stap met de liveversie van Peetje Gîrnaert of Garry Garnaal. Eén van onze gidsen kruipt in de huid van één van de twee figuren en vertelt het verhaal van een vissersdorp zonder haven.

Er is ook een speciale formule voor scholen. Zo is er een speciaal lespakket beschikbaar dat vooraf gedownload kan worden en in de klas verwerkt. Er worden ook speciale daguitstappen voorzien voor scholen. Alles is bespreekbaar: van lunchpakket tot een knutselworkshop.

Contact
Dienst Vrije Tijd – toerisme / Lien Ysebaert en Ann Buysse
Kasteelstraat 3, 9960 Assenede
telefoon 09 341 90 80, fax 09 341 95 99

Waar :
Bezoekerscentrum Boekhoute
Boekhoutedorp 3
9961 Boekhoute
Telefoonnummer :
092187896 – Reserveren is niet nodig
Tarief :
€ 5.0
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.op-zoek-naar-de-verdwenen-havens.be/
Toegevoegd door :
Maroine Seyour

Woensdag om 10:00
Donderdag om 10:00
Vrijdag om 10:00

Current track

Title

Artist