De Gemeente Londerzeel.

Geschreven door op november 26, 2018

 

De Gemeente Londerzeel 

De Gemeente Londerzeel, Kunstcollectief Stuifmeel (gedichten en dagboekfragmenten), Silhouettes (a capella), Sound of Seven (zang en instrumentale fragmenten), Fran & Bart (zang) en Freek Van den Broeck (zang) brengen een poëtische en muzikale vertelling over de Groote Oorlog. In een regie van Miel De Cock.

 

Deze voorstelling is de laatste activiteit die de Gemeente Londerzeel organiseert in het kader van het werkjaar ‘WOI’.

 

De vertelling bestaat uit twee delen:

• Deel 1: Aan de dode soldaten, een groet van respect

Van 1914 in Luik tot 1918 aan de IJzer brengen we het verhaal van de gesneuvelde soldaten van Londerzeel. Dagboekfragmenten en poëzie, gereciteerd door leden van Kunstcollectief Stuifmeel, worden afgewisseld met sfeervolle klassieke muziek, aangereikt door het ensemble Sound of Seven.

 

• Deel 2: Nooit brengt een oorlog vrede

We volgen het verhaal van jongemannen die enthousiast vertrokken, maar opgeofferd werden aan de leugen dat oorlog voor vrede kan zorgen. Hun eigen woorden en de woorden uit liedjes van Eric Bogle, Coope Boyes and Simpson en anderen, gebracht door Silhouettes, Sound of Seven, Fran & Bart en Freek Van den Broeck zijn sentimenteel en grof, wanhopig en toch hoopvol. Maar, ze zijn vooral troostend en louterend voor wie ontredderd wordt door de tragedie.

 

Afspraak in GC Gerard Walschap, Sint-Jozefstraat 44 in Londerzeel Sint-Jozef. Toegangskaarten: € 7 en kunnen ter plaatse worden aangekocht of in voorverkoop bij de Cultuurdienst (Mechelsestraat 55) of Bib Londerzeel (Molenstraat 5); cash te betalen.

 

 

Meer info: dienst Cultuur & Toerisme – cultuur@londerzeel.be – 052 31 94 64

 

Sandra Goossens | Communicatiedeskundige  | www.londerzeel.be

Current track

Title

Artist