Rechtbank Brussel – Drietal riskeert vier jaar cel voor reeks inbraken in Opwijk

Geschreven door op juni 4, 2019

Rechtbank Brussel – Drietal riskeert vier jaar cel voor reeks inbraken in Opwijk

BRUSSEL 04/06 15:30 (BELGA)
Het parket Halle-Vilvoorde heeft dinsdag vier jaar cel gevorderd tegen drie Noord-Afrikaanse mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor een reeks inbraken in Opwijk, eind oktober 2018. Het drietal werd toen opgepakt nadat verschillende buurtbewoners de politie hadden verwittigd maar betwisten dat ze bij de feiten betrokken waren. Het vonnis valt op 26 juni.

In de nacht van 28 op 29 oktober kreeg de lokale politie van de zone AMOW (Asse/Merchtem/Opwijk/Wemmel) een reeks noodoproepen uit dezelfde buurt in Opwijk. Verschillende buurtbewoners waren wakker geworden van het geluid van inbrekers en hadden de politie verwittigd. Die kon met enige moeite drie verdachten onderscheppen en inrekenen.

“Verschillende buurtbewoners herkenden minstens één of twee van hen als de inbrekers die ze gezien hadden”, zei substituut Karel Claes. “In één woning werden ook bloedsporen aangetroffen, die van één van de opgepakte verdachten afkomstig waren.”

Volgens het parket had het drietal die nacht zeven maal toegeslagen, feiten waarvoor een gevangenisstraf van 4 jaar werd gevorderd. Die vordering was volgens de verdediging zwaar overdreven.

“Er is onvoldoende bewijs om de drie verdachten schuldig te verklaren aan de zeven inbraken”, klonk het. “Buurtbewoners spreken nu eens over vier, dan weer over zes daders. Er zijn dus duidelijk nog andere personen betrokken. Bovendien was de buit bijzonder schamel, soms ging het zelfs over niet meer dan wat appels en flessen drank.”


Current track

Title

Artist