Rechtbank Brussel – Jonge afpersers riskeren werkstraf en celstraf.

Geschreven door op april 8, 2019

Rechtbank Brussel – Jonge afpersers riskeren werkstraf en celstraf.

BRUSSEL 08/04 15:07 (BELGA)
Het parket Halle-Vilvoorde heeft maandag een gevangenisstraf van twee jaar gevorderd tegen een jongeman, D. die samen met een kompaan een minderjarige had afgeperst. Voor die kompaan werd enkel een werkstraf gevraagd omdat D. naast de afpersing nog andere feiten op zijn kerfstok had. De jongeman kwam maandag ook niet opdagen voor zijn proces.

Het zwaarste feit vond plaats op 1 november toen D. samen met Y. een minderjarige in Opwijk op straat tegenhield, de jongen enkele klappen verkocht en zijn iPhone eiste. Het slachtoffer overhandigde die en bleek nadien in shock door het gebeurde.

“Ik weet niet wat me toen bezield heeft”, verklaarde Y. maandag voor de rechtbank. “Het was D.’s idee en ik heb er verder niet bij nagedacht. Ik heb er spijt van en bied mijn excuses aan.”

Het parket vorderde een werkstraf voor Y. maar toonde zich voor D. een stuk strenger en eiste twee jaar cel. De jongeman was immers nog een paar maal over de schreef gegaan. Zo was hij in oktober 2018 in dronken toestand een woning binnengedrongen om er poedelnaakt zijn roes uit te slapen in de kamer van de zoon des huizes en had hij het enkele weken voordien ook nodig gevonden om de glazen deur van het OCMW van Opwijk in te gooien.

  1. kwam maandag niet opdagen voor zijn proces en dreigt dan ook bij verstek veroordeeld te worden. Het vonnis valt op 6 mei.


Current track

Title

Artist