Tips bij droogte

Geschreven door op juli 12, 2018

De afgelopen weken viel er weinig neerslag en volgens de weersverwachtingen zal ook de komende periode droog blijven. Momenteel zijn er nog geen problemen met de drinkwatervoorziening. De sector volgt de situatie nauwlettend op en zal die maatregelen nemen die nodig zijn om een drinkwatertekort te voorkomen. Op dit ogenblik is er nog geen beperking voor het gebruik van drinkwater, maar toch geven we je alvast enkele tips om spaarzaam om te gaan met water.

De afgelopen weken viel er weinig neerslag en volgens de weersverwachtingen zal ook de komende periode droog blijven. Momenteel zijn er nog geen problemen met de drinkwatervoorziening. De sector volgt de situatie nauwlettend op en zal die maatregelen nemen die nodig zijn om een drinkwatertekort te voorkomen. Op dit ogenblik is er nog geen beperking voor het gebruik van drinkwater, maar toch geven we je alvast enkele tips om spa

  • Begiet je bloemen en planten op de minst warme ogenblikken van de dag, zoals ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat. Het water verdampt dan niet zo snel. Bovendien voorkom je beschadiging van de planten, want de waterdruppels kunnen bij zonneschijn als een vergrootglas werken en ze verschroeien.
  • Besproei je gazon niet. Je zal merken dat het zich na een periode van droogte sneller herstelt dan je dacht.
  • Was je auto met regenwater zolang dat beschikbaar is of sla gewoon een keertje over.
Gepubliceerd op maandag 02 juli 2018

Bron : www.merchtem.be

 

 

Getagged als

Verder lezen

Current track

Title

Artist