Verwonder-Je-Voeten-Pad nieuwe publiekstrekker voor Plantentuin Meise

Geschreven door op augustus 23, 2018

Bij de start van WonderWeekend 2018, op vrijdag 17 augustus, heeft Minister van Toerisme Ben Weyts samen met zijn gezin zijn stoute schoenen uitgedaan om als eerste het Verwonder-Je-Voeten-Pad uit te testen.

Het Verwonder-Je-Voeten-Pad is het eerste blotevoetenpad in Vlaams-Brabant en staat garant voor ruim 1 kilometer wandelpret. Het is aangelegd met uitsluitend natuurlijke materialen. Bezoekers lopen – zonder schoenen uiteraard – ook een stukje door de vijvers van de plantentuin, over “coco-de-mer” en gaan ook de hoogte in door twee klimbomen.
Plantentuin Meise geniet wereldfaam onder plantkundigen, maar mikt al enkele jaren – met succes – op een breder publiek. Dankzij een samenwerking met WonderWeekend en Brantano hebben gezinnen nu nog een extra reden om naar Meise af te zakken.

Steven Dessein, administrateur-generaal van het Agentschap Plantentuin Meise (APM): “Dit is een originele manier voor jong en oud om de uitzonderlijke natuur van ons domein te beleven. Stap voor stap maken we van Plantentuin Meise een plek waar werkelijk iedereen graag zal komen en ook terugkomen. We zijn heel blij dat we met WonderWeekend en Brantano alvast twee partners gevonden hebben die daar ook in geloven en – belangrijk – er ook samen met ons in willen investeren.”

Als belangrijkste speler in de markt van kinderschoenen wil Brantano kinderen stimuleren om veel buiten te spelen, te dromen, te durven en vooral gewoon te doen. Dieter Penninckx, CEO Brantano: “Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen opnieuw leren buiten spelen. Dit Verwonder-Je-Voeten-Pad is het eerste van een hele reeks initiatieven die we daarvoor zullen opzetten, op eigen kracht of samen met partners die dezelfde droom delen. Dat kinderen hun schoenen net niét verslijten door naar hier te komen, vinden we helemaal niet erg ;-).”

Ook de derde editie van het gezinsfestival WonderWeekend gaat weer op zoek naar verwondering in kleine en grote dingen die je als gezin samen beleeft. En die zoektocht gaat elk jaar verder: de initiatiefnemers presenteren naast het Verwonder-Je-Voeten-Pad ook een heus WonderWeekend-boek. “Wij houden ervan om gezinnen te verwonderen, tijdens ons festivalweekend uiteraard, maar ook daarbuiten”, zegt Maarten De Cuyper, mede-oprichter WonderWeekend. “Dan komt het erop aan om ouders en kinderen te inspireren om zelf die verwondering op te zoeken. Dit Verwonder-Je-Voeten-Pad is daar een mooi voorbeeld van, maar om dezelfde reden brengen we vandaag ook een eigen boek uit. Dat heet – niet zo verwonderlijk – ‘WonderWeekend’ en bevat 101 ideeën om als gezin zelf een WonderWeekend te beleven.”

Het Verwonder-Je-Voeten-Pad is vanaf nu het hele jaar lang vrij toegankelijk voor alle bezoekers van Plantentuin Meise. Het WonderWeekend boek is uitgegeven bij Lannoo en vanaf vandaag te koop in de betere boekhandel.

Getagged als

Current track

Title

Artist